Fotodag

 
 
 
Idag hade jag en liten fotografi dag med pappa eftersom han hittade alla sina gamla kameror från när han började fotografera. Vi hade ju planerat i ett tag nu att han skulle lära mig hur man gör i en "dark room" för att få fram bilderna som man tar på en filmrulle. Så nu var det äntligen dags. Jag vaknade (äntligen) rätt sent så vi gick ut runt elva och stannade förbi en affär för att köpa en termometer som skulle behövas till när vi skulle "framkalla" bilderna. Sen gick bestämde vi oss att gå mot gamla stan och hittade rätt så fina ställen att ta bilder på. Efter några timmar så började det ju ösregna så vi sprang in på Vapiano som låg i närheten och åt lite lunch. Det var gott som vanligt. De hade även min efterlängtade Estiva pasta som de tydligen bara har i september och oktober varje år. Den är i alla fall jättegod för att den även har ingefära som ingrediens. Helt perfekt. När vi gick därifrån så hade det i alla fall slutat regna och vi gick mot kungsan. Men då såg vi att det var solnedgång så vi skyndade oss över bron och fotade lite vid vattnet. Det var verkligen helt fantastiskt fint. Det var även typ japanska modeller som stod och hade någon slags photoshoot där. Jätte konstigt men lite kul. Sen svängde vi förbi fotoaffären i gamla stan och köpte olika kemikalier och så som vi kommer behöva till hela "framkallnings" processen. Det var verkligen jättekul kan jag säga. Tror vi kommer få fram bilderna som vi har tagit på rullen på lördag så får lägga upp lite bilder då på hur det går till. Hoppas att alla har haft en awesome halloween förresten!!
 
 

Igår

Igår eftermiddag träffade jag Nathalie och vi gick runt på stan. Det blev mörkt väldigt snabbt men tyckte faktiskt att det var lite mysigt. Det kommer jag nog ångra att jag skrev när det fortfarande är lika mörkt om några månader men aja. Jag provade några svarta stövlar och hittade ett par som satt jättebra inne på Scorett. Men de var inte så jätte speciella så får fundera på om jag ska köpa dem eller inte. Sen gick vi in och satte oss på espresso house vid hötorget som jag aldrig hade varit på. Även om den är rätt så stor, som vid stureplan, så tycker jag ändå att den var mysig. Där satt vi i alla fall en stund och pratade och sen började jag röra mig hemåt. Förresten borde ni ha sett vilken kö det var utanför Buttericks! Det var liksom en "hollister style" kö... Den var extremt lång. Fast det påminner mig lite om mig sjävl förra året när jag skulle ut och leta efter något att ha på mig en dag innan halloween förra året. Det händer även oss bästa då kan man säga. Nej, jag skojar bara.
 
 

Lov

Idag kändes som min första riktiga höstlovsdag. Jag har ju varit med våra vänner från Italien som åkte hem igår och vaknade så tidigt och har gjort så mycket. Alltså blev idag min första riktiga lovdag eftersom jag kunde sova ut och göra lite mer av vad jag ville kan man säga. Men jag träffade Elsa vid elva på söder och vi gick till Tully's eftersom a) vi aldrig hade varit där b) det regnade ute och c) de hade en extremt lång milkshake meny som stod utanför. Efter att ha haft lite beslutsångest så delade vi tillslut på en hasselnöt- och vattenmelonsmilkshake. Både var väldigt goda och jag kommer definitivt att gå tillbaka dit för att prova några andra smaker eftersom det fanns så himla många! Men vi satt och pratade ett tag och så. Jag hade tagit med pappas gamla kamera också så vi testade den lite. Vi hade det i alla fall trevligt. Sen svängde vi förbi Fotografiska och tittade på Pieter Hugos fotouställning. Han hade fina bilder och väldigt annorlunda. Ibland kändes det lite som att det saknades en rödtråd i bilderna men det var coolt ändå. Tiden flög och vi hann inte se de andra utställningarna så vi får väl åka tillbaks dit någon annan gång. Men vi kollade självklart lite i giftshopen innan vi gick. Jag tycker att det nästan är lika kul som att titta på utställningen. Sen började vi röra oss mot tunnelbanan.
 
 
I  Milkshakes på Tully's med Elsa  I
 
 
I  Pieter Hugo utställning på Fotografiska  I
 
 
 

Från Italien

Nu är det ju höstlov och vi har några familjekompisar som hälsar på oss från Italien. De kom hit i fredags och åker hem imorgon. Så hela helgen har jag spenderat med dem. Vi har gått runt i princip hela Stockholm och jag måste säga att jag känner mig helt slut nu. Det är ju helt galet att jag känner mig tröttare nu än efter en lång skoldag men så är det i alla fall. Men nu är föräldrarna ute på stan och vi är hemma med barnen. De kollar på någon film på tv och två av dem har somnat så jag tänkte passa på att blogga lite och kanske kolla på Vampire Diaries. Efter att de har åkt imorgon vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på men vi får väl se. Hoppas att alla har haft ett bra start på lovet!
 
 

Home sweet home

Nu har pappa äntligen kommit hem! Jag älskar ju ett matställe som heter Yoshinoya och han tog med sig min favoriträtt därifrån hela vägen från Kina (så JA jag åt 30 timmars gammal mat) men den smakade lika gott! Det var helt underbart att han gjorde det. Det var så nice att ha honom hemma igen. Men berättar mer om allt imorgon. Måste ockå tillägga att det har är på väg att bli den bästa veckan på ett tag. Hoppas att ni har haft en bra dag! 
 
 
 I  Här en bild som jag älskar på en tidning  I

ELLE

Idag kom jag hem från skolan och gjorde något som jag inte brukar göra så ofta... Kollade i brevlådan. Jag längtade efter att mitt första nummer av Elle och Marie Claire skulle skickas hem. Jag fick ju det i födelsedagspresent och det stod faktiskt att Elle skulle komma på den 21a oktober. Vilken timing kan jag säga nu! Men jag kom i alla fall hem och hälsade mamma och vi pratade lite och så. Sen gick jag in till mitt rum för att byta om och poof så hittade jag mitt första Elle prenumerationsnummer på sängen. Jag blev så himla glad! Jag tycker att det är lite kul att Madeleine är på omslaget och att det finns ett långt reportage om henne. Jag började dock inte läsa så mycket av den idag eftersom jag hade lite saker som jag behövde göra.
Jag gillar att bara ligga i sängen en stund, helst på en helg (eller varför inte på höstlovet nästa vecka!!), och äta frukost i sängen eller dricka en god kopp söderte och bara läsa Elle eller Marie Claire eller någon annan modetidning. Det är nog en av de skönaste sakerna man kan göra när man bara vill slappna av i sitt egna lilla rum, i sin egna lilla värld. Men jag kommer nog inte kunna hålla mig från att läsa den så det kommer säkert sluta med att jag läser den imorgon då jag är ledig från skolan eftersom vi har utvecklingssamtal. Så skönt!
 
 
 

Ikväll

Ikväll ska jag till Stockholm Open med Nathalie. Jag slutar så sent på fredagar så vi får se om det är några bra matcher när vi kommer dit. Har inte följt hur det går för alla så mycket, men idag är det kvartsfinaler som gäller i alla fall. Det kan vara ganska jobbigt att sluta så sent på fredagar ibland eftersom det känns som helgen aldrig kommer komma. Men det ska väl ändå vara kul attt åka dit ikväll!
 
 
 
 

Japan

Moa kom hem till mig igår och vi åt middag tillsammans och hade det mysigt. Vi kom på att det var sista gången som vi skulle ses innan hon åker till Tokyo nästa vecka. Det var helt galet för innan vi hade snackat med varandra i somras (för att vi hade varit bortresta) så hade min familj nästan bestämt att åka till Tokyo under höstlovet. Men sedan valde vi att inte åka. När jag pratade med Moa sen och hon berättade att hon skulle åka till dit på höstlovet och allt, så slutade det med att vi skulle ha åkt på exakt samma datum och kanske även skulle ha varit på samma flyg. Att tänka sig att det kunde bli så utan att vi ens hade snackat med varandra om det. Men nästa vecka åker hon i alla fall och hon ska äta mycket på Yoshinoya åt mig.
Hoppas att hon har det så jättekul!
 
 
Bild från National Geographic

Sandwich

Igår gjorde jag världens godaste macka. Den är inspirerad av min favorit Joe & the Juice smörgås, brödet är ju dock annorlunda. Vi hade godaste brödet hemma med nötter i så den blev helt perfekt. Den innehåller tomat, mozzarella och avokado. Man ska lägga in den i smörgåspressen tills mozzarellan börjar smälta. Och voila!  Så har ni en extremt god lunch <3
 
 
 
 
 

Låååång dag

Idag kändes det verkligen som att skolan aldrig skulle ta slut.. Alla lektioner kändes bara att de gick i en evighet, men så blir det väl ibland. Speciellt när lovet börjar närma sig. Men efter skolan så gick vi och åt middag på ett ställe som heter Käk vid hornstull som Petter startade. De kallar sig själva för "snabbmatställe premium" och säljer streetfood från världens alla hörn. Mest inspiration har de dock tagit från New York, där jag själv tycker streetfooden är helt underbart god. Jag smakade en pulled pork "wrap" och små mini tacos som hade pulled pork och också koriander. Båda var helt fantastiskt goda och jag kan lätt säga att det här inte var sista gången jag åt där. Den har faktiskt blivit en av mina favoriter nu tror jag. Jag undrar också om deras milkshakes är goda eftersom jag är väldigt petig skulle jag säga när det gäller shakes. Eller egentligen är jag väl inte det, det är bara att jag har druckit så himla goda, i bland annat USA, så jag håller ribban rätt så högt. Men nästa gång så ger jag den kanske en chans. Men dit måste jag gå dit och äta igen och föreslår verkligen att ni också tar och åker dit någon gång för det är lätt värt det. Mamma överraskade mig med en liten present idag också. Hon hade köpt sötaste och mysigaste tekoppen till mig i min favoritfärg. Så nu sitter jag njuter av en god kopp söderte i min nya fina kopp.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

FIka med Filippa

På förmiddagen var jag i skolan och hade textil design, så jag sydde på min skjorta. Sen fick vi sluta lite tidigare från mentorstiden eftersom vi inte hade något mer att prata om. Då gick jag hem och mamma hade fixat en jättegod liten lunch. Så det var mysigt. Sen träffade jag Filippa och vi gick och fikade på Chokladbollen. Jag hade aldrig varit där tidigare utan hade bara gått förbi där flera gånger och ville verkligen prova det någon gång. De specialiserar då i chokladbollar som man kanske kan gissa. Vi åt en otroligt god vitchoklad doppad chokladboll som var helt underbar. Vi delade också på en hallonpaj. Vi satt och snackade ett tag och hade det trevligt. Sen var Filippa tvungen att gå eftersom hon skulle sitta barnvakt och jag skulle iväg och träna med Jossan, och Nelly som också har skaffat ett gymkort! Woohoo!! Det är mycket roligare att träna med kompisar tycker jag. När jag kom hem pratade jag lite på Skype med några familjekompisar som ska komma och hälsa på oss från Italien nästa vecka. Så det ska bli kul. Men nu ska jag gå och äta lite middag! Puss
 
 

Bio

Idag har jag varit på bio och vi såg The Butler med bland annat Oprah Winfrey och Forest Whitaker i huvudrollerna. Den var väldigt intressant och var faktiskt en jättebra film. Jag hade köpt lite naturgodis som jag njöt av under filmen. Naturgodis är så himla gott. Jag älskar alla som har med chokladdoppade nötter eller kokos att göra och också några som är med yoghurt. Filmen var iallafall en annan slags genre än vad jag brukar gilla men den var väldigt bra och inte alls tråkig. Jag hade inte hört så mycket om den även om den hade premiär i fredags men det var jätte många människor som skulle se den. Nu ska jag försöka kolla på andra avsnittet av Vampire Diaries som släpptes i fredags. Det ska bli kul!
 
 
 

Kina

I lördags spenderade jag lite tid med pappa innan han åkte till kina. Vi gick ut runt elva och fixade lite grejer och sen skulle vi äta lunch någonstans. Vi blev sugna på asiatiskmat men tillslut, förstår jag verkligen inte varför, gick vi och åt på Vurma. Så efter en lång promenad kom vi fram till Vurma vid St. Eriksplan och det var helt proppfullt med folk. Men som vanligt har vi alltid tur med platser på vurma och fick det mysigagaste bordet på hela kaféet vid fönstret och alla kuddarna. Vi delade på en sallad, som jag alltid tar för den är bäst, och en jättegod smörgås. Vi satt där en stund och pratade och så. Det var väldigt mysigt eftersom vi inte alltid brukar gå ut och äta och prata tillsammans men när vi väl gör det är det kul. Så det får väl bli oftare. Sen gick vi tillbaka till hans jobb för att han skulle hämta sina väskor. Jag gick med honom till flygbussen och han åkte strax efter 15. Jag tycker att det är jättekul att han har fått chansen att åka dit!
 
 
 
 
I Kyckling, chevré, valnöt, äpple och honungs sallad - den bästa I
 
 
 
 

Skön dag

Idag hade jag textil design på morgonen och vi började med ett nytt moment; att sy en fodrad klänning. Vi jobbade med att göra en moodboard och skissade på tre olika klänningsmodeller för att sedan välja ut en av dem som vi ska sy. Jag visste redan exakt hur jag ville ha min klänning man jag fick väl skissa på tre ändå.
 
 
Min moodboard
 
Klockan 10:40 slutade lektionen och jag var helt insatt i att vi skulle ha mentorstid. Men det fanns fortfarande några som skulle ha individuellasamtal så vi fick sluta istället. Det var en kul och skön liten vändning på min morgon. Så det kändes nästan som att jag hade varit ledig hela dagen och att jag hade hela dagen framför mig. Så jag kom hem och åt lunch och sen började jag skicka ut ett par mejl till några modetidningar som jag verkligen skulle vilja praktisera hos i vår. På topplistan ligger Elle, Bon, Plaza och Damernas Värld. Det skulle verkligen vara en dröm om jag fick en praktikplats på någon utav dem. Så nu finns det inte så mycket mer att göra än att bara hålla tummarna. 
 
 
          
 
          
 
 

SÄSONG 5

I fredags (egentligen torsdags i USA) släpptes ju första avsnittet av Vampire Diaries säsong 5. Jag har knappt varit hemma på hela helgen så har inte haft någon tid alls att kolla på det. Men ikväll var det äntligen dags! Först kollade jag om sista avsnittet av säsong 4 bara för att komma in i det hela igen. Nu har jag precis kollat klart på första avsnittet också. Den var så himla bra! an vill bara se mer. Det är det som är det dåliga med att behöva kolla på en ny serie, att man måste vänta en hel vecka för att se nästa avsnitt. För jag började kolla på Vampire Diaries när alla säsonger redan hade kommit ut. Så då kunde jag ju kolla på fem avsnitt på en kväll för att man kommer ju in i det så mycket. Men nu är det väl bara att vänta... Det finns ju också en ny serie som heter The Originals som självklart då handlar om original vampyrerna i Vampie Diaries. Det släpptes också samma dag. Den har jag inte hunnit kolla på än så får ta och göra det imorgon, eller iallafall snart. Det verkar kul för man vill ju faktiskt veta mer om deras liv eftersom Vampire Diaries hålelr ju mest Elena och det gänget i fokus. Men det är jättekul att säsong 5 äntligen har släppts och jag tycker att ni som inte har kollat på Vampire Diaries borde verkligen börja göra det. För i början tyckte jag bara att det lät dumt och fånigt men sen efter de första avsnitten så kan man verkligen inte hålla sig från att titta vidare.
 
Imorgon har jag sovmorgon så det är skönt. Älskar verkligen att ha det på måndagar för då känns det som att man har en längre helg. Men för er som inte har det, godnatt!
 
 

17

Igår fyllde ju Nathalie år så jag fixade fattiga riddare till frukost när vi vaknade. De blev ganska goda och vi la på en skivad banan, maränger, och chokladsås. Isabel åkte hem efter frukosten för att hon hade träning och jag tänkte att jag också skulle dra hemåt eftersom Nathalie liksom fyllde år. Men hon hade inga planer för dagen så det slutade med att vi var med varandra nästan hela dagen. Efter frukost målade vi naglarna med ett nagellack som hon hade fått i födelsedagspresent. Det var verkligen jättefint. jag skulle nog säga att det var en blandning av lila, grått och lite blått. Sen åkte vi in till stan och gick runt i Gallerian lite. Sen gick vi in på Åhlens och provade en massa parfymer och kollade på smink. Min favorit parfym som jag själv har är Marc Jacobs Daisy. Den är så himla underbar! Annars älskar jag Coco Mademoiselle och Miss Dior. Men igår så provade jag också Juicy Couture och Burberry (vet inte vad den hette men det var den som hade tyg runt) som jag verkligen tyckte om, Burberry mer än JC då.
 
      
 
Coco Mademoiselle  I  Miss Dior  I  Juicy Couture  I  Burberry
 
Sen gick vi in till Marc Jacobs och kollade på väskor. Jag gillar de som är stelare med mer kvadratiska former mer än de mjuka. De är verkligen hur snygga som helst med alla gulddetaljerna. Sen blev vi lite hungriga så vi gick och åt på Friday's vid Stureplan. Hur gott som helst som vanligt! Tiden gick snabbt och snart var klockan nästan sex men vi svängde förbi Zara home och Urban Outfitters innan vi började röra oss hemåt. Jag kom hem och bytte om och sen åkte jag hem till min kompis. Hon hade bjudit mig och några andra på sushikväll så det var mysigt och kul. Kom hem lite innan tolv och gick och la mig direkt för jag var så himla trött. Sov seriöst nästan 12 timmar inatt. Det var dock riktigt skönt!
 
 
 

Täby Centrum

Jag måste bara börja detta inlägg med ett stort O M G !! Jag var i "nya" Täby centrum för första gången idag med Nelly och Elsa. Och vet ni vad?! De har öppnat Europas första Lorna Jane där.. Kan ni fatta det?! Helt amazing. Jag älskade det så himla mycket när jag bodde i Australien. 




Men annars var själva köpcentret inte heller nån besvikelse. Jag hade ganska höga förväntningar och det hade jag faktiskt rätt att ha för den nya delen var rätt fantastisk. Den lilla delen som hade rätt högt i tak var jättefint tycker jag. Jag gillade också utbudet med affärer. Ett köpcenter som har i stort sett alla stora affärer är något som jag har saknat i Sverige. För efter sommaren har man ju liksom varit och shoppat i gigantiska köpcenter utomlands och sen kommer man hem och får nöja sig vid Gallerian och så. Men jag tycker ju att det är väldigt mysigt att kunna gå runt utomhus i olika affärer vid, till exempel, Drottninggatan eller Stureplan. Fast jag kan tänka mig att det kan vara skönt på vintern att gå dit eller bara som lite variation till det vanliga. Vi åt på Chillbox också när vi var där. Det var första riktiga gången som jag åt yoghurtglass och det var verkligen jättegott! Jag åt vanilj- och chokladssmak med hallon, krossade hasselnötter och en nutella chokladsåsen. Det var inte så dumt. Vi gick in i stort sett alla affärer som vi gillar. Det var verkligen jättekul! Enda nackdelen är att jag måste åka i drygt 45 minuter för att komma dit. Men det känns ändå som att det går jättesnabbt och det är ju ändå värt att åka dit ibland ju. Men kom ihåg att hålla utkik efter Lorna Jane nästa gång ni åker dit om ni ska köpa träningskläder! När jag kommer hem ska jag lägga upp lite mer om min dig igår för det hända världens roligaste grej. Eller det var egentligen inte så kul men något väldigt typiskt som bara skulle hända med mig och min kompis. 




Middag hos Nathalie

I fredags åkte jag hem till Nathalie för att hon skulle bjuda på middag eftersom hon fyllde år igår. Alla var så himla trevliga och roliga, så jag hade en jättekul kväll! Vi bakade också en bulltårta till henne eftersom det var kanelbullensdag. Tillslut sov jag och Isabel. Jag sov inte så mycket då men så kan det gå. 
 
 
 
 
 

Skönt

Ligger äntligen i min mysiga säng och är hur trött som helst. Känns som att jag inte har varit hemma sen i torsdagskväll. Men det har jag ju. Jag var hemma en timme igår kväll och idag. Har haft så mycket kul att göra. Skriver mer om det imorn för nu orkar jag verkligen inte. 
Sov så gott!

Kanelbullensdag

Idag är det ju kanelbullensdag och det är klart att man ska äta en eller två bullar idag då. Jag, Elsa, Jossan och Nelly gick och köpte kanelbullar på rasten och fikade. Det var mysigt och gott. Snart ska vi redovisa våra skjortor i skolan och sen är det heeeelg. Ska hem till min kompis ikväll för att hon fyller år så det ska bli kul. Skriver mer om det imorgon!




MacBook Air

Woohoo. Vi fick äntligen våra datorer igår och de är awesome! Mycket bättre än våra gamla skoldatorer som knappt funkade. Fattar inte varför jag blev så överglad över att få den eftersom jag redan har en Mac dator hemma. Men hur kan man liksom inte bli glad! Vi kan dock inte ladda ner något på dem än eftersom vi inte har fått admin lösenordet, men den kommer väl snart. Så det är väl inget att riktigt klaga över. Måste bara säga att den är så liten och tunn och helt enkelt perfekt!! Nu måste jag hitta ett fint fodral till den. Har kollat på en massa svenskahemsidor men har inte hittat någon som jag vill ha där. Så jag tror jag ska beställa den online och det kommer ta ett tag innan jag får den då... Så jag får väl leva med mitt gamla 13" fodral i några veckor. Jag ville inte köpa någon innan vi fick datorerna eftersom jag inte riktigt litade på skolan, eller rättare sagt, trodde inte på att vi verkligen skulle få det som de hade sagt att vi skulle få. För de har ändrat vad de har sagt om modellen på datorn så många gånger. Men nu har vi ju ändå fått den! Det är verkligen bäst.






RSS 2.0