Nu kör vi det sista

Sitter hemma och äter en snabb middag nu innan jag ska till några visningar. Ikväll blir det Minna Palmqvist, Johanna Pihl och Tiger Of Sweden. Har inte hunnit lägga upp några bilder eftersom jag har kommit hem så sent varje kväll de här dagarna och behövt fixa lite andra saker. Men under de kommande dagarna ska ni få en hel "modeupdate". Det kan jag lova!


Om my way

Är nu på väg till Hunkydory visningen. Snacka om att vara taggad. Jag har också fått möjligheten att gå på Dagmar och Carin Wester. Jättekul eftermiddag kan man säga! Jag skriver mer sen.
Puss <3


Hunkydory

Imorgon gäller det. Har fått en inbjudan till Hunkydorys modevisning och det ska verkligen bli jättekul! Är verkligen super glad eftersom jag älskar nästan alla deras kläder. Jag var ju och praktiserade där i somras och det var bäst.. Även om jag inte har mycket att jämföra det med om jag ska vara ärlig. Men alla var så trevliga och snälla mot mig. Jag trivdes verkligen jättebra! Nu ska jag iallafall välja en outfit till imorgon. Jag uppdaterar mer om hur det var och så imorgon.
Ha en trevlig kväll!


Utställning på Millesgården

 
I fredags var vi på Mats Gustafsons utställning av modeteckningar som han har ritat under de senaste 30 åren som heter Fashion Figures Faces. Det var helt fantastiskt! Vi fick en guidadtur av en jättetrevlig kvinna, så man fick lära sig mycket om honom och jag blev väldigt inspirerad. Jag tog bilder på några av mina favoriter som ni ska få se även om de inte har bästa upplösningen.
 
 
 
Jag tycker att det är så otroligt coolt att hann ännu idag får upprag att teckna olika saker även om fotografi har blivit en sån stor del av kommunikation och median.
 
 
Min allra favorit är tecknigen som ni ser nedanför. Som vanligt så sålde de affisher i giftshopen från utställningen och jag skulle verkligen ha velat ha en affisch av den här teckningen i mitt rum. Men de hade bara valt ut sex av mode teckningarna och den här fanns självklart inte med. Fin var den iallafall!
 
 
Mats Gustafson jobbade mycket för italienska Vogue under början av sin karriär. Jag tyckte att det var intressant att se hur hans teckningar användes för att göra omslag och så.
 
 
 
 
Han gjorde tydligen 50 till 100 teckningar av samma sort för att sedan jämföra dem och hitta en enda som var perfekt. Det var också lite kul att höra att ingen var intresserad av att behålla hans originella teckningar efter att de hade fotats. Så han bara behöll dem i en stor hög. Han kunde ju gärna ha gett en till mig kan jag ju säga!
Det tar bara 20-30 minuter att åka dit från stan. Ett tips är iallafall att ni tittar förbi där någon gång innan de stänger utställningen i slutet av september!
 
Vill ni läsa mer så gå in på: http://www.millesgarden.se/aktuella-utstallningar.aspx

Tjejkväll

Igår kväll var jag, Anna, Clara och Molly hemma hos Denise och hade en liten myskväll. Vi kom dit runt 20 och skulle beställa sushi till middag. Det blev lite konstigt eftersom vi hade ringt ett ställe och eftersom vi alla hade börjat skratta mitt i telefonsamtalet så ville han inte ta emot vår beställning och la på. Problemet var att klockan liksom hade hunnit bli över nio och det var det enda stället som hade hemkörning som var öppet vid den tiden. Vi var ju vrålhungriga så vi försökte igen och var tvungna att köpa sushi för över 400 spänn fast vi bara var fyra personer som skulle äta. Men så fick det bli. Så en timme senare kom gubben med 50 bitar sushi och jag tror vi stoppade i oss nästan allt på rekordtid! Sen snackade vi och så och kollade på The Valleys.
 
Idag vaknade jag vid elva som är ganska sent för mig just nu eftersom man har blivit van vid att vakna så tidigt för att gå till skolan. Men det var skönt! Vi åt en god frukost och chillade och sen började jag röra mig hemåt. Det var helt sjukt många människor som skulle ta pendeln in till stan idag.. Det bara vällde in med folk! Det är en sån underbar varm dag idag.. Så ska nog hitta på nåt med en kompis i eftermiddag. Man måste ju njuta av de sista sommardagarna innan de är över!
Puss på er

Sista dagen av frihet

Idag har jag äntligen haft sovmorgon och låg i sängen i nästan en timme innan jag steg upp. På eftermiddagen träffade jag Ulrika i stan och vi fick runt lite i affärer och så. Sen blev vi både sugna på subway så vi köpte varsin sub och drog hem till mig. Vi satt ut och njöt av det lilla solen som fanns, ute på min balkong. Det var mysigt.
 
Pappa fixade en god liten middag idag som var lite inspirerad av vår resa till Spanien skulel jag nog säga. Vi åt vår egna variant av tapas. Det var super gott!
 
 
 
Sen hade vi en liten chokladprovning..
 
 
 
Efter att ha duschat så förberedda jag mig själv lite inför imorgon. För då börjar skolan igen! Har dock inte valt en outfit än men ska göra det sen. Kan inte fatta att jag redan har gått ett helt år på gymnasiet. Känns som inte så länge sen som det var jag som kom till uppropet i den lilla aulan för första gången. Men imorgon ska jag få träffa alla mina kompisar igen som jag inte har sett på ett tag nu när jag har varit utomlands så mycket under sommaren. Det ska bli kul!

Hoppas att ni som ska börja på gymnasiet imorgon inte är för nervösa. Ni får tänka att alla är i samma situation som er och det kommer att bli jättekul att börja i en ny klass och få nya vänner. Så stressa inte för mycket och njut istället eftersom allt kommer att gå jättebra!
 

Happy Pills

 
 
I Barcelona hade de det här jättecoola stället som heter Happy Pills. Ni kanske redan vet var det men det var första gången för mig, så tänkte berätta lite om vad det är för er som inte vet. Man går in och väljer vilken sort av ask eller burk man vill ha. Det finns antingen pappersaskar eller plastburkar. Jag valde en plastburk. Man väljer storleken och sen har de en stor vägg med jättecoolt godis som man kan fylla burken med. De hade godisdelfiner, jordgubbar, hjärnor, regnbågar, gelébläckfiskar och så mycket mer.
 
 
Sen stänger man burken och väljer vad godisen ska "hjälpa med". Då väljer man ett klistermärke där det, till exempel, kan stå Happiness och en förklaring av när man ska ta en "tablett", som egentligen då är godis. Jag valde en på spanska som ett litet minne ifrån Barcelona där det står Remedio Universal para todo som man då ska ta oavsett vad situation kan vara, till lycka, mot stress, you name it.
Man kan ju hoppas att godiset inte kommer att gå åt så snabbt ;)
 



Paella

Vår sista middag i Barcelona var ju självklart Paella. Vi hade inte ätit det under hela resan än men den kvällen var det äntligen dags. Vi hittade en äkta spansk restaurang på en liten gata. Till förrätt delade vi en Patatas Bravas, som den vi hade ätit på torget häromdagen. Och sen kom den... Den stora paellan, som jag inte riktigt vet hur vi orkade äta upp hela, men det gick. Så extremt god att jag kände hur jag verkligen inte vill åka därifrån nästa dag.
 
 
Det roliga var också att det satt en kille vid bordet precis framför mig och han såg exakt ut som min kompis om man kollade från sidan. Trodde seriöst att det var han först, men han pratade franska och liknade inte honom lika mycket när han vände sig om. Men det var ändå lite kul.
 
På väg hem åt jag också min sista gelato som var lika god som vanligt.
 

Photo on the go

 
 
 
 

Fiesta

På kvällen gick vi till Gracia där de hade en stor fest eller typ firande kan man säga. De hade byggt upp ett stort tivoli mitt på torget och det var extremt mycket folk. Man gick i en stor flock på gatorna och tillslut kom vi till ett stopp där alla jubblade och man hörde ljudet av fyrverkerier.
Det var jättecoolt.
 
 
 
 

On the terrace

 
 

Hela vägen upp

Efter att ha sett utställningen så var det dags att gå upp på taket. Det enda jag kan säga är w o w ! Man går upp för en jättefin spiraltrappa och kommer ut genom en liten dörr. Då befinner man sig på den här enorma... terrassen, skulle jag säga att det är, med stora och små trappor, gångar under små mosaic tunnlar, det är svårt att beskriva platsen med ord, så här kommer några bilder.
 
 
 
 
Vi var där i nästan två timmar. Det tog ett tag att se allt och jag måste erkänna att vi spenderade ganska mycket tid längst uppe på terrassen. Vi var däruppe vid solnedgången så ljuset var helt perfekt för att ta bilder. Rekommenderar verkligen att ni ska åka dit på kvällen som jag gjorde om ni är där!
 
 
Precis innan vi skulle gå så såg vi hur personalen började förberedda inför kvällseventet och bandet tog fram alla sina instrument. Vi fick veta att de öppnar igen klockan halv elva på sommarkvällar och har ett band som spelar på terrassen och allt. Det måste vara jättefint eftersom jag såg att de ställde fram stora runda bollar på marken som var lika stora som stora pilatesbollar, och de var ljus. Det skulle vara helt magiskt. Vi ville komma tillbaka senare för att se den, men vi hade redan andra planer för vår sista kväll i Barcelona. Men man vet aldrig, det kanske blir nästa sommar istället.

Casa Mila

 
Casa Mila är verkligen en utav de coolaste platserna jag har sett. Så klart är detta, precis som Parc Guell, en av Gaudis otroliga verk. Man får gå igenom en hel lägenhet på ett av de översta planen och se en utställning på vinden.
 
- Den fina entrén -
 
- Utställningen på vinden -
 

Lite stress och frukt

När vi kom ner från Tabidabo så hade vi lite under en timme att ta oss till Casa Mila. För vanliga människor så skulle det har varit inga problem alls. Men vi har ju inte den bästa kollen på staden eftersom det är vår första gång här så vi trodde att vi kanske inte skulle hitta den. Men vi kom ändå dit 20 minuter innan 18 så jag gick och köpte min sista otroligt goda fruktkopp.
 
 

Toalettdörr

 
 

Barcelona from above

Efter att ha solat och badat i poolen i några timmar så tog vi spårvagnen och åkte mot Tibidabo. Det är ett ställe högt uppe på ett berg som har en utsikt över hela Barcelona. Det finns också ett litet tivoli där uppe. Efter att ha bytt från spårvagnen till tunnelbanan och sist ett tåg, så tog vi bussen upp till där en spårvagn tar dig
upp till berget. När man åker upp så ser man skymtar av staden över buskar och träd med jättefina blommor.
 
 
Det fanns verkligen en otroligt fin utsikt och jag tyckte att själva idén av att ha ett tivoli så högt uppe var väldigt coolt.
 
 
 
 
Jag hann aldrig åka några karuseller eftersom vi bara var däruppe i knappt en timme. Det tog lite längre än planerat att ta sig dit och vi hade bokat att vara på Casa Mila klockan 18 och vi kom upp till Tibidabo runt fyra.
 
 
Som ni kanske ser så finns det någon konstig svart fläck på vänstra sidan av bilden. Vet inte hur den hamnade där men ville lägga upp bilden ändå för att visa er den här supercoola attraktionen på tivolit.
Snacka om en utsikt!
 
 

Hasta la vista baby

Sitter just nu på planet och njuter av helt himmelskt god choklad. (Milka, en av mina favo!) Det är solnedgång nu så utsikten här uppifrån är så fint! Har haft en underbar vecka i Barcelona och har verkligen hunnit med att göra jättemycket. Men ändå har tiden gått snabbt. Kan inte fatta att för bara några timmar sedan låg jag på en solstol vid poolen i värmen, och om lite mer än två dagar är sommarlovet slut och skolan börjar igen. Det är helt sjukt hur snabbt det har gått, men det är också helt sjukt hur mycket jag har gjort och upplevt under de här två månaderna. Den här resan var helt klart det perfekta slutet på denna sommar iallafall.

Som ni kanske har märkt har jag inte uppdaterat bloggen igår kväll eller imorse. Men jag kom hem så sent igår och hade ingen tid att göra det idag eftersom vi skulle ut och njuta av vår sista dag här. När jag kommer hem så ska jag skriva lite om igår iallafall eftersom det verkligen var jättekul. Då var det ju fiesta här! Nu ska jag fortsätta att läsa min bok.
Puss på er


Nyttigheter

På kvällen befann vi oss på La Rambla igen och jag köpte en jättegod fruktkopp på det där stället som jag pratade om igår (den som påminnde mig om östermalmssaluhall). Idag provade jag också en ny smoothiesmak som innehöll kokosnöt som vanligt, eftersom jag verkligen älskar smaken, men denna gång var det blandat med jordgubbar. Den var väldigt god, fast måste erkänna att kokosnöt och mango kombinationen var ännu godare! Efter det gick jag in i lite affärer och sen var det middagsdags. Vi åt på ett ställe som hette typ Fresco co. eller något liknande. Det var en sallad, frukt, kött, pasta, (och andra godheter) buffe. Det var ett ganska coolt ställe och allt var väldigt fräscht.
 
 
Efter middagen skulle vi till ett tivoli med en jättefin utsikt på toppen av ett berg. Men vi fick veta att det stängde runt 19-20 och klockan var nästan 20 så vi struntade i det och gick vidare mot Eixample. Det var väldigt fint där, ganska likt La Rambla, med en lång gata med smårestauranger i mitten och affärer längs sidorna av gatan. Tiden gick väldigt fort iallafall och helt plötsligt var klockan över 23 så vi började röra oss hemåt.
Nu har jag tagit en varm och skön dusch och ska gå och lägga mig snart. Imorgon blir det Fiesta här så det ska verkligen bli jättekul att uppleva det. Skriver mer om allt det imorgon iallafall så håll er uppdaterade. Buenas Noches!
 

Chokladparadis

Vare sig man är chokladälskare eller inte så lovar jag att det här lilla chokladparadiset har någonting för alla. Vi gick förbi en liten gammal chokladaffär som heter Brunells och jag var självklart tvungen att gå in. Man kan säga att jag gick därifrån både nöjd och väldigt mätt. Jag smakade en megastor chokladpralin med en chokladmousse fyllning, en rund bit mjölkchoklad med hasselnötter och en choklad grej gjord på kakor, nötter och choklad. Allt var extremet gott. Börjar bara gilla Barcelona mer och mer för varje ny sak jag ser och smakar!
 
 

Såg den här söta bakelsen i ett litet dessertställe vid torget. Tyckte att den var för cool men smakade tyvärr inte den eftersom jag precis hade ätit all den där chokladen och en glass, så jag var ju väldigt mätt kan man säga. Kanske nästa gång!
 
 
 

annorlunda

El Born var verkligen helt underbart. Alla husen är så fina och helt perfekta. Det påminner mig faktiskt lite om Italien men självklart med en mer spansk känsla.
 
 
 
När vi gick bland alla smågatorna, som nästan kändes som en stor labyrint, såg jag en cool liten affär. De sålde ganska speciella "möbler" som såg ut som gigantiska skor, godispaket och instrument. Väldigt nice.
 
.
 
 

Arc de triumf

Efter att ha varit på stranden imorse så åkte vi till vad jag kallar den spanska versionen av arc de triumf. Den var faktiskt ganska cool dock inte lika stor som den i Paris. Det var iallafall väldigt härligt att gå runt där och vi fortsatte mot en stadsdel som heter El Born. Ännu en gång så gillade jag verkligen den här delen av staden eftersom den också hade så mycket graffiti och små artistiska affärer.
 
 - Målning/graffiti utanför tunnelbanan -
 
 
 

Vamos a la playa

Efter en underbar hotellfrukost så var det äntligen dags att åka till stranden. Det tar inte ens 2 minuter att gå dit från hotellet. När vi kom dit så var det redan mycket folk även om klockan bara var halv elva men vi hittade en mysig plats nära vattnet. Jag solade och läste min bok lite. Var inte förberedd på att kvinnor får vara halvnakna på stranden här eftersom jag liksom aldrig har varit i Spanien. Så det var lite annorlunda kan man säga. Men nu ska jag upp och fixa mig lite och sen ska vi ut och se en ny stadsdel!
Puss


Äntligen gelato!

Igår kväll gick vi runt i Gracia och jag gick in i några affärer. Köpte en jättecool tröja och ett par jeans på Zara. Vi var ute ganska sent igår med och efter middagen så var jag så otroligt sugen på glass. Alla de stora glassställena var stängda, men tillslut
precis innan vi skulle ta tunnelbanan hem så hittade jag en som verkade jättegod. Och det var den! Jag tog vattenmelon och hasselnöts gelato och jag måste säga att jag inte kunde ha valt bättre. Det var en av de godaste glassarna jag någonsin ätit. En perfekt avslutning på dagen!


kreativa barcelona

Barcelona har så otroligt cool graffiti och målningar och bilar och typ allt på gaturna. Tog jättemånga bilder på allt eftersom jag blir så inspirerad av allas kreativitet. Här är bara ett par!
 
 
- Life is a rollercoaster of feelings -
 
 
 

Tapas på torget

På eftermiddagen promenerade vi bland alla de små fina färgglada husen till ett litet torg. Där satte vi oss på en mysig liten uteservering på en restaurang som hette någonting "del sol". Som ni kanske har märkt så har jag ätit väldigt mycket tapas under den här resan men det är helt enkelt så gott att man får njuta av det när man väl är här. Där satt vi iallafall och njöt av atmosfären och den goda maten. Allt var jättegott men mina favoriter var potatisarna med aioli som är en typisk spansk rätt som heter "Patatas Bravas"och salladen. Salladen var bara en blandning av tomater, gurka, fetaost, olivolja och lite kryddor. Så enkelt, men otroligt gott! Kan skriva ett inlägg om hur man kan göra den när jag väl själv har testat att göra den hemma. Ni borde helt klart också prova att göra den!
 
 
 
 

Parc Guell

Igår började vi vår dag med att gå till Parc Guell som har trappor och byggnader gjorda av mosaic. Det var jättefint men extremt varmt. Men men, man får inte klaga på värmen för snart är man ju tillbaka i kalla Sverige. Vi gick iallfall en lång promenad där, hela vägen till toppen av berget. Det blev bara varmare och varmare men det var lätt värt det.
Jag har märkt att det finns väldigt många svenska, norska och italienska turister här. Så det är lite kul när man går runt eftersom man förstår vad alla säger!
 
 
 
 
 
 

Is te paus

Sitter just nu inne på en McDonalds med gratis wifi mitt på en stor shoppinggata som ligger i Gracia. Njuter av en kall is te och håller på att bestämma oss på vart vi ska. Har haft en underbar dag så här långt och har tagit jättemånga bilder som jag ska lägga upp på bloggen sen när jag är tillbaka på hotellet. Åt så otroligt goda Tapas idag på en liten restaurang och ska lägga upp bilden på det sen också så ni får se vad mysigt det var. Men nu ska jag ut och njuta av den varma sommarkvällen!


Kvällspromenad

På kvällen promenerade vi vidare från La Rambla till ett "köpcenter" vid vattnet som heter MareMagnum. Där gick jag in i några affärer och hittade två par snygga skor som vore fina till hösten. Vi njöt av solnedgången gående bland alla människor vid vattnet. Sedan började vi röra oss hemåt eftersom vi var så otroligt trötta i benen och fötterna. Det var ganska konstigt eftersom vi brukar gå väldigt mycket när vi är på semester men jag tror det berodde på att vi hade vaknat så tidigt. Men jag insåg att det coola med Barcelona är att en minut kan man gå bland alla vackra "gamla" husen och nästa minut går man över en bro och hamnar vid en enorm supermodern byggnad med spegeltak och allt. Jag tycker att det är ganska fascinerande. Jag har bara internet i hotellet och brukar komma hem ganska sent så ska försöka uppdatera ikväll annars blir det helt enkelt imorgon bitti. Men nu ska jag ut i värmen igen!
Puss


I'm in love

Efter alla mina förväntningar om hur jag trodde att Spanien, eller rättare sagt, Barcelona skulle vara, så måste jag säga att det har både levt upp till mina förväntningar och överraskat mig väldigt mycket. Det är så otroligt underbart här! Igår spenderade vi vår eftermiddag gåendes bland alla små gatorna och på La Rambla. Jag hittade en massa söta småaffärer som jag aldrig hade sett. En höjdpunkt var självklart La Boqueria. Det enda jag skulle kunna jämföra det med är Östermalmssaluhall fast det är ändå helt annorlunda, men layouten på stället är liknande. Det jag älskade mest var utbudet på färsk frukt, juicer och smoothiesar. Det var en fruktälskares paradis! Jag provade en helt himmelsk juice/smoothie som var gjord på en blandning av mango och kokosnöt. Den bästa smoothien jag smakat på länge!


Hello Barcelona

Igår kom vi fram till vårt fina hotell runt 13. Vi bor på ett Hilton hotell precis vid stranden, så det är skönt. Jag bytte om och fixade mig själv lite och sen gick vi ut och åt på ett otroligt gott tapas ställe som ligger i det stora köpcentret precis över gatan. I köpcentret har de, bland annat, Bershka, Mango, Primark och otroligt många sko- och väskaffärer! Vi fortsatte vår första dag här med att gå till en jättecool marknad där jag fyndade en fin väska. Kan lägga upp en bild på den sen. Förresten glömde jag min systemkamera på rummet igår så bilderna blev inte bäst. Men idag ska den med!


Vamos a Barcelona

Vaknade kl 04:05 imorse för att göra mig i ordning och åka till flygplatsen. Det var galet mycket folk på Arlanda för att vara 05 på morgonen. Men alla vill säkert iväg och njuta av sista veckan av frihet innan skolan börjar eller äntligen ta lite semester. Jag har sovit ett par timmar nu på planet för att jag var så trött från att ha vaknat så tidigt. Jag vill ju självklart vara pigg när vi landar eftersom vi har en hel dag framför oss i spännande Barcelona! Nu sitter jag med wifi uppe i luften iallafall och väntar på att snart landa i Spanien. Jag ska försöka uppdatera så mycket som möjligt nu när jag är bortrest men vet inte exakt hur det kommer vara med wifi. Men det löser sig. Ha en trevlig dag!


Welcome!

Välkommen till min blogg. Måste fortfarande fixa lite saker men nu ser den iallafall helt okej ut tack vare Shenie. Ville fixa den lite innan jag åker till Spanien så att jag kan skriva lite om min resa till Barcelona. Hoppas ni gillar det! puss
 
 
 

RSS 2.0