Trött och rött

Idag är jag trött. Det är bara one of those days där man bara inte orkar göra något men ändå gör man det och då blir man bara ännu tröttare. Men nu har jag bestämt att dagen ska vara slut och jag ska krypa ner i min säng och läsa Elle och Marie Claire tills jag är för trött för att hålla ögonen öppna. Och sen kommer jag vakna upp imorgon och inte vara trött längre. Det låter som en bra plan tycker jag.
 
Idag så satt jag iallafall i vardagsrummet och kollade ut mot husen på andra sidan gatan. Då såg jag att de var helt röda och tänkte, oj jag har aldrig märkt att de är den färgen, för att jag var så trött. Men efter några sekunder så insåg jag att man kunde se solnedgången som speglade sig i fönstrena. Så jag sprang till mitt rum och kollade ut genom balkongdörren och voila så såg jag den här fantastiska himlen. Det var lite coolt.
 
 
Juste, och gissa vem som gick rakt förbi mig när jag var på väg till gymmet? Inte för att det är någon stor grej för att jag inte är något fan, men ändå. Loreen. Hon gick rakt förbi mig och in på Brunkebergs bageri. Man kan ju säga att det bageriet är väldigt nice. Men nu orkar jag inte med datorn och läxor och allt, så jag ska sätta på lite musik och läsa mina tidningar. Au revoir!
 
 

Käk

Ikväll åkte jag och the fam bam till Käk. Det var en skön atmosfär där som vanligt. Åt min efterlängtade wrap med pulled pork och provade choklad milkshaken. Den var väldigt chokladig, om man kan säga så. Den var väldigt annorlunda men passade ändå bra till maten. Tycker att en shake alltid kan lyxa till en burgare eller streetfood inspirerad mat. Nästa gång vi gör hemmagjorda hamburgare ska jag lugnt göra en shake till. Det gör ju allt mycket bättre. På väg ut så märkte jag att de har satt upp massor med julbelysning. Så mysigt.. Det är ju ändå jul om mindre än en månad!! Sen såg jag även lite random snö vid busshållplatsen. Det var ganska konstigt. Vill nästan inte att det ska snöa riktigt än. Tycker att det får börja snöa max en till två veckor innan jul och sen kan det försvinna i början på januari. Vore inte livet perfekt då. Men jag måste ändå säga att det lika gärna får börja snöa när det börjar bli minus grader. Nu är det ju trots allt nästan december. Ju tidigare den kommer desto snabbare den försvinner.. förhoppningsvis.
 
 
 
 
 
 

Stradivarius <3

 
Väldigt fin men ändå enkel tröja
 
 
Perfekta stickade klänningen
 
 
 
 
 
 
Har börjat se det här med band som man knyter mer och mer. Älskar det här halsbandet!
 

 
 
 
Snyggaste stövlarna! Gillar verkligen när de är gjorda av två olika material. De här ser även ganska smala ut i skaftet som är bra eftersom stövlar alltid brukar sitta för löst på mig.
 
 
 
 
 
 
 
 

The coat

Ahhhhhhhh ibland så blir alla affärer bara tråkiga i Sverige. Redan några månader tillbaks så bestämde jag att jag skulle vilja ha en enkel gråkappa (helst lite ljusare än mörkare) med en dragkedja. Den skulle inte vara för lång heller men sådär lagom. Ibland kan man ju verlkigen undra om det är för mycket att begära. Nä men jag kan vara rätt kräsen när det gäller att köpa kläder, speciellt ytterplagg. Det är jag ju självklart inte alltid.. Men kläder är ju egentligen väldigt viktiga. De ska ju inte bara passa och se bra ut, utan även visa vem man är som person. Inte för att jag bryr mig allt för mycket om vad folk tycker om mig. Men vi vet ju att alla gör det, mer eller mindre. Iallafall.. Så har jag nu hittat den perfekta kappan!! Problemet är ju då att den är från Stradivarius och att de inte leverar till länder där de inte har butiker (tex SVERIGE!). Men vi får se om jag åker utomlands snart och kanske får chansen att köpa den.. Men den lär säkert vara slut när det händer. Några kanske inte tycker att den är så jättespeciell men jag gillar den gråafärgen och att det är en mer vintrig kappa som inte är så mörk.. och dyster, som man brukar ha på sig på vintern (eller iallafall de flesta av oss). Men för tillfället får den väl bara finnas kvar i mina drömmar.
 
 
 
 
 
 

Måndag

Imorse så vaknade jag som vanligt tidigare än min väckarklocka som jag för någon konstig anledning alltid gör på måndagar. Måndag morgon brukar bli min New Girl morgon då jag äter frukost medan jag kollar på det, men idag blev det annorlunda. Satt och läste ELLE i nästan en timme i sängen. Så himla skön start på morgonen, och veckan. Sen började jag röra mig mot skolan och hade lektion i två timmar och sen var jag leeeedig. Hade ingen lektion på eftermiddagen idag så det var nice. När jag kom hem så märkte jag att jag totalt hade glömt bort att stänga min balkongdörr så den var helt öppen och mitt rum var nästan kallare än vad det var ute. Mitt rum är seriöst alltid kallast i hela lägenheten... Och nu kan man ju säga att det bara blev värre. Men på med min stora rosa vs tjocktröja så blev allt bättre!
 
 

Karate kid

Sitter på soffan framför datorn och halvtittar på den nyaste versionen av Karate Kid filmen på tv. Även om jag tycker att Jaden Smith är väldigt bra så dras jag fortfarande till de originella Karate Kid filmerna. Kanske för att jag såg de först, eller kanske bara för att de är bäst. Men det är väl ändå lite kul att den har anpassats till mer moderna tider. Det var så länge sen jag kollade på de gamla filmerna. Måste verkligen ta och kolla om dem.
 
 
 

"Amerikanska pannkakor"

Imorse åt jag en väldigt god frukost. Försökte gör amerikanska pannkakor igen och de blev mycket godare än förra gången. De blev inte riktigt så tjocka som jag hade tänkt mig men som sagt en bra bit bättre än förra gången. Idag blev inte riktigt som jag hade planerat... Men jag hann iallafall städa mitt rum, och kan verkligen säga att det behövdes! Älskar bara känslan när man precis har blivit klar och allt är fint och städat. Det känns så himla skönt!
 
 
 

    
 
 
 
 
 

Citrus

Älskar att bara fylla min PINK flaska med citrusfrukter och även gurka och bär ibland med kallt vatten och is. Så himla enkelt men så gott. Fyllde upp en hel i helgen iallafall när jag skulle plugga. Det gjorde allt lite bättre!
 
 
 
 
 
 
 

Idol

Sitter och kollar på idol och jag tycker att Erik och Elin är lätt bäst. Erik är nog min allra favorit men kan ju inte bortse från faktumet att Elin är så himla.. Cool. Jag är nästan helt säker på att de kommer gå vidare. Annars vet jag inte riktgt vad jag tycker om alla de som röstar. Sen vill jag nog att Kevin åker ut för jag har aldrig tyckt att han har det där lilla extrat. Vi får väl se vad som händer!


|  My favs  |




Gymnasiemässan

Idag var jag tvungen att vakna lite över 06 som jag alltid måste göra varannan fredag. Och så kilade jag iväg till idrotten. Jag kände knappt mina ben när jag stod och väntade på bussen i mörkret på morgonen men det var det värt eftersom jag hade på mig en klänning som jag hade blivit klar med iförrigår. Sen hade jag eftermiddagspasset på gymnasiemässan så vi drog dit efter lunchen. I början så var det helt ärligt väldigt tråkigt för att det var lunchtid som gjorde att det inte var lika många där. Men sen hade vi det faktiskt jättekul, som vanligt. Kan bara säga att man inte orkade stå vid slutet. Man blir ju så himla trött av att bara stå upp på samma plats i nästan 4 timmar. Kan nu lätt stryka att jag vill få extra jobb i en affär tror jag. Skulle nog inte orka. Men vill man, så orkar man ju allt iförsig :) 





Pizza night

Kan verkligen säga att jag inte har bloggat på för länge men nu ska jag börja skriva oftare. Igår så gick jag och mina sötaste tjejor och åt pizza. Vi hade gått i regnet ett tag och letade efter en pizzeria som vi aldrig hittade. Istället gick vi in på en annan som hade otroligt goda pizzor. Stora och tunna. Det var helt fullt med människor men vi fick det sista bordet. Vi hade det super trevligt och det var jättekul. Kan det liksom bli bättre än pizza och vänner... Nä, jag tänkte väl inte det ;) Men för er som vill testa den här goda pizzerian så ligger den på kungstensgatan.

 
| Jossan fick inte plats i bilden men så här mysigt hade vi det i alla fall |


| Min pizza |



Nagel inspo


Temat är pastellrosa som ni kanske märker






Lite aztecmönster



Neonfärger är snygga


De sista är lite somrigare men de är en av mina favoritfärger så bilden fick vara med ändå :)

Torsdag

Idag har jag varit i skolan och efter idrotten så gick jag, Jossan och Nelly och fikade. Vi skulle ju ha gått och gymmat egentligen men "it was just one of those days".. Så det blev en god varm choklad med mina sötaste tjejor istället. Sen skulle Nelly på bio, sådär på en torsdagkväll så vi andra började röra oss hemåt. Jag fick ett samtal angående min praktik när jag kom hem men vill inte säga för mycket än eftersom allt inte är bestämt än. Så under de kommande dagarna blir det väl bara att kolla mejlen ofta och hålla tummarna. Men nu har jag nyss målat naglarna lite fint med ljus rosa och glitter, och ska bara ta det lugnt. Hoppas ni har det mys! 

Tennis

Imorse åkte jag och pappa och spela tennis. Vi hade inte spelat tillsammans på ett tag men idag körde vi, när det ändå är farsdag också. Jag lyckades boka en tid kl 10 som var jättebra eftersom i stort sett alla andra tennishallen bara hade tider kl 08.. Som är alldeles för tidigt för en helg. Men det tar bara en kvart att åka dit från där jag bor så det var bra. Jag träffade på Hedvig där precis innan vi skulle spela så det var lite roligt att hon skulle spela samtidigt. Det var i alla fall kul och känner mig faktiskt lite trött nu. Det kanske är vädret. I eftermiddag har jag äntligen bestämt mig för att baka Magnolia Bakery cupcakes från Magnolia Bakery receptbok som jag fick på min födelsedag. Det ska bli kul att se hur resultatet blir. Skriver mer om det sen!




Fika med ika

På eftermiddagen träffade jag Ulrika i stan och som tur regnade det inte när vi möttes så vi gick hela vägen till Sturekatten. Det var en rätt så lång kö men vi väntade ändå eftersom vi visste att det skulle vara värt det. Vi delade på en cheesecake med någon slags blåbärs glacier ovanpå och en äppelkaka med vaniljsås, och även en pralin. Det var så mysigt med de stora fåtöljerna och allt. Hon hade ju varit i New York för första gången under höstlovet så hon hade mycket att berätta om och det var jättekul. Vi satt där ett bra tag och hade det trevligt. Jag bestämde mig igår att försöka inte gå på standard ställen som espresso house och wayne's när jag ska fika. För det finns ju så himla många andra mysiga kaféer i Stockholm att man verkligen inte har tid att alltid gå till samma ställe om man vill prova nya godare och mysigare ställen. Så vi får se vad som blir nästa då. När vi gick från Vetekatten så regnade det så jag tog fram mitt blommiga paraply och vi började gå mot hötorget. Vi stannade en sväng förbi Calzedonia precis innan det skulle stänga. Jag hade aldrig varit där än men har varit på Calzedonia flera gånger när jag har varit i Italien så ville se hur de hade gjort butiken. Den var ganska liten men jag tycker ändå att det är kul att de har öppnat här. Sen gick vi och jag tycker att det är så mysigt att gå i regnet även om man kanske inte kan göra så jättemycket ute, men ändå.
 
 
 
 

Friiiday

Idag har jag haft en lååång dag precis som jag alltid har varannan fredag. Men efter skolan gick jag ock fikade med Nelly och Lovisa på Chokladfabriken. De hade aldrig varit där! #chokladfabrikenvirgins Men jag åt världens godaste brownie tårta och vi satt och myste på översta trappen bland kuddarna. Det var riktigt nice så där på en fredag eftermiddag. Har faktiskt haft en rätt kul vecka och har haft roligt i skolan också. Men nu chillar jag framför idol men jag är inte riktigt "in the mood" ikväll så ska ta och göra nåt annat. Sen får vi se vad jag gör i helgen. Men nu ska jag låta er njuta av fredagskvällen. Puss <3






Bruno Mars

Har inte skrivit något på hela veckan men bättre sent än aldrig. I söndags var jag på Bruno Mars konserten med Moira och det var helt otroligt bra!! Han var så himla bra live, bättre än hans inspelade låtar liksom. Så gjorde han små danser och var helt enkelt fantastiskt. Vi satt på B läktaren på sidan och man såg verkligen jättebra. Typ bättre än A läktaren skulle jag nästan säga! Vi köpte också matchande Bruno Mars shorts som jag har haft på mig hemma i stort sett hela veckan. Coola och sköna är dem. Men det var i alla fall en lyckad kväll och det perfekta slutet på höstlovet! 


Några bilder från konserten.



Alla satt med ficklampan på mobilen och det såg coolt ut.

#wip

I fredags gjorde jag mönstret till en klänning. Jag hade tänkt börja sy igår idag men jag "framkallade" bilderna på filmrullen som jag tog häromdagen istället. Igår chillade jag bara hemma och kollade även på nya avsnittet av Vampire Diaries (ofcourse!) som jag gör varje vecka. Så det var skönt. Åt godaste lunchen också. Det blev färsk pasta, som vi köpte hem från Vapiano häromdagen, med kantareller. Mums!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0